Logo Volk in Nood
Vlaamse noodhulp - volksnationalistisch humanitair vrijwilligerswerk - partijpolitiek ongebonden

Volk in Nood
Logo Made in Flanders
         over vin - opinie - nieuwsbrief - charter goede praktijk - PROJECTEN : - Sri Lanka - Niger -

Inhoud nieuwsbrief 9

- Volk in Nood 2019

- Over regeringsonderhandelingen en Vlaamse Beweging

- mededelingen

uitschrijven

inschrijven

archief

 .
Steun VIN !

Stort nu op :

IBAN
BE36 6455 0009 7881


VOLK IN NOOD VZW
POSTBUS 55
3080 TERVUREN
Bezoek de webstek van het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen.

Een onuitputtelijke bron aan informatie !

Geachte,

Grote belgische humanitaire organisaties pleiten voor belastingverhoging, hebben bakken kritiek op een regering die de tering naar de nering zet en praten de Vlaamse burger ongegeneerd een schuldgevoel aan. Dit is een politiek agenda.
Schuldgevoel, goede vrienden, heeft niets met ontwikkelingssamenwerking te maken. Die gaat over solidariteit. Mensen helpen mensen.
Vanuit die zienswijze organiseert Volk in Nood humanitaire acties. In een Vlaamse stijl die ons eigen en dierbaar is. Kleinschalige projecten met tastbaar resultaat. Vrijwilligerswerk, geen exorbitante directielonen. We streven er naar dat wat u schenkt ook werkelijk naar de noodlijdenden gaat en met een administratiekost van amper 1% slagen we daar in. Wij weten dat u daar belang aan hecht. Terecht! Lees mee hoe we de giften van onze Vlaamse donoren besteden.
studentes studiefonds Sri Lanka
   Studentes studiefonds Sri Lanka.
Het studiefonds Vlaanderen-Sri Lanka geeft kinderen uit arme gezinnen kans op een diploma. Vooral meisjes helpen we omdat zij er zonder opleiding in Sri Lanka het ergst aan toe zijn. Of ze worden te jong uitgehuwelijkt, of ze moeten voor een hongerloon aan de slag als textielwerkster of als huisslaafje in Saoedi-Arabië.
50 meisjes ondersteunen we zo rechtstreeks in hun studies. Meisjes die dankzij giften van Vlamingen zoals uzelf een menswaardige toekomst krijgen. Afgestudeerde jongvolwassenen van het studiefonds helpen als vrijwilligsters mee. Zij geven bijlessen aan onze studentes – door het falende Sri-Lankaanse onderwijs een noodzaak - en zij organiseren opvang voor de jongsten. In deze kinderclubs vinden meer dan honderd dorpskinderen een veilige haven in een land waar drugs en kindermisbruik een reële bedreiging vormen.
De ouders van onze studentes geven we de gelegenheid een klein bedrijfje te starten om zo het karige gezinsinkomen te verhogen. Reeds dertig gezinnen grepen die kans. Evenveel families waar door hard werk en eigen inzet opnieuw voldoende brood op tafel komt.
Onze ploeg in Niger - Westelijk Afrika - staat in voor de voedselveiligheid van 70000 kinderen en 20000 zwangere vrouwen en moeders. Hun voedseldistributies zijn levensreddend voor honderden in een land waar één kind op 5 ondervoed is en waar een kind op tien voor zijn vijfde levensjaar sterft.
De Nigerese vrouw heeft gemiddeld zeven kinderen. Het kinderbed is vaak haar doodsbed. Ooit kende het arme Vlaanderen vergelijkbare cijfers. Het kwetsbare Nigerese landbouwareaal kan zulke bevolkingsgroei niet ondersteunen. Zolang de bevolking zo sterk toeneemt zal honger in Niger een probleem zijn.
Volk in Nood zet dan ook zwaar in op familieplanning. Onze mensen leiden in het werkgebied Madaoua 300 vrouwen op die de dorpsbevolking onderrichten over het gebruik van voorbehoedsmiddelen, over gevaarsignalen bij zwangerschap, over de noodzaak van pre- en postnatale medische controles, over basishygiëne en kindvoeding. De eerste resultaten zijn hoopgevend. In ons werkgebied zien we signalen van een mentaliteitswijziging. Dit is een lange harde weg, maar geloof ons, het is de enige weg uit de ellende in Niger.

Volk in Nood ziet u niet bij Hart tegen Hard, zoals de grote belgische ontwikkelingsorganisaties. We willen werken aan een betere wereld waar dat nodig is. Een meisje in Lanka een toekomst geven of een kind in Afrika uit de hongerellende halen. Daar kunnen we alleen in slagen met uw hulp. Bij giften vanaf 40 Euro geven we een fis-caal attest. Niet aarzelen. Doen!
De Volk in Nood vrijwilligers wensen U een vredevolle kerst en een succesvol 2015.


Hilde Tas        Agnes Borms  


Volk in Nood steunen ? klik hier


Deze brief per post doorsturen aan vrienden of familie ?
download hier de PDF-versie. laatst aangepast op 27-08-15 © Volki in Nood vzw